Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

MOSTRO 550 / 650 CABIN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  Έντονο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει στους επισκέπτες του Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών οι δυο νέες προτάσεις της MOSTRO. Πρόκειται για δύο νέα μοντέλα βασισμένα στις γάστρες της σειράς Offshore, στα 5,5 και 6,5 μέτρα. Ειδικότερα, το Spirit 550 της MOSTRO με ευφυή σχεδιασμό deck έχει καταφέρει να προσφέρει καμπίνα τριών ατόμων με τουαλέτα (χημική ή ναυτικού τύπου), πλωριό sunbed, περάσματα ,πλευρικά μέσα από το σκάφος, διπλό κάθισμα κυβερνήτη με δυνατότητα τοποθέτησης ψυγείου και wet bar, τραπεζάκι, τριπλό ανακλινόμενο καναπέ πρύμνης και ευρύχωρες πλατφόρμες πρύμα με σκάλα inox χωνευτή και δυνατότητα τοποθέτησης ολισθίνουσας βάση βοηθητικής σε μόλις 5,70μ. 
  Το σκάφος προσφέρει άφθονους αποθευτικούς χώρους, αυτοστραγγιζόμενο deck και χρησιμοποιεί εξωλέμβιους 115-150 Hp με XL άξονες.
  To spirit 650 διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με πιο ευρύχωρο deck σε συνολικό μήκος 6,50 μ. για κινητήρες 150 ως 200 Hp.
  Oι παραγγελίες, μετά το Ν.Σαλόνι, συνεχίζονται από την έκθεση της MOSTRO στην Παλλήνη όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν τα σκάφη, μαζί με την υπόλοιπο γκάμα της MOSTRO.
  Διατίθεται σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές με βασικό εξοπλισμό και πλήρη σειρά αξεσουάρ ή ακόμη και σε έκδοση κίτ για συναρμογή από τους ενδιαφερόμενους.
  Πληροφορίες: Έκθεση MOSTRO: Πάροδος οδού Τριανέμη Παλλήνη, Τηλ.: 210-6038034-5, Fax: 210-6038018, e-mail: info@mostro.gr. 

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΕΤΡΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ H ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

  Με λίγους επισκέπτες το Σάββατο και ακόμα λιγότερους την Κυριακή, έκλεισε τις πύλες του το 32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, που λόγω της κρίσης, μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν το μικρότερο και «φτωχότερο» της δεκαετίας. Μπορεί ο αναβαθμισμένος χώρος του Metropolitan Expo να έδινε την «καθαρή» και τακτική εικόνα των εκθεμάτων που είναι απαραίτητη σε κάθε έκθεση, από την άλλη πλευρά όμως το υψηλό κόστος συμμετοχής (που οι οργανωτές ΔΕΝ μείωσαν, παρ’ ότι είναι γνωστό ότι αυτή την εποχή όλοι προσπαθούν να κάνουν εκπτώσεις) άφησε έξω πολλές εταιρείες, οι οποίες δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο μεγάλο έξοδο, με αμφίβολα αποτελέσματα (μιά και λόγω της πολιτικής της Κυβέρνησης που θεωρεί ως «κατηγορούμενους» και «φοροφυγάδες» όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών, η αγορά έχει νεκρωθεί).
  Τα εμπορικά αποτελέσματα ήταν γενικά φτωχά, αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια το τι έκανε η κάθε επιχείρηση. Λεπτομέρειες πάντως θα υπάρχουν στο νέο τεύχος του περιοδικού (το) ΦΟΥΣΚΩΤΟ που θα κυκλοφορήσει αρχές Νοεμβρίου, και θα περιέχει μιά πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που κάναμε μεταξύ των εκθετών για την πτώση των πωλήσεων, τα αίτια της κρίσης και τις προσπάθειες ανάκαμψης. Πάντως, κρίνοντας από την εικόνα της Κυριακής 24/10 με τους άδειους διαδρόμους και κάποιους εκθέτες ακόμα και να... μισοκοιμούνται το μεσημέρι ανάμεσα στα σκάφη τους, τίποτα ευοίωνο δεν προδικάζεται για τον κλάδο, όχι τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει κατά 100% η πολιτική της Κυβέρνησης, ή και η ίδια η Κυβέρνηση, που όπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ φάνηκε από την περιβόητη «διακαναλική» συνέντευξη της Δευτέρας 25/10, είναι «πολύ λίγη» ακόμα και για να διορθώσει τα δικά της λάθη, πόσο μάλλον να σώσει το «πλοίο της οικονομίας» που πραγματικά βυθίζεται αποκλειστικά από δική της ευθύνη. Γιατί άλλο πράγμα το τι συμβαίνει με τον εξωτερικό δανεισμό, κι άλλο το πως κουμαντάρεις την εσωτερική σου παραγωγή:  Όταν τρομοκρατείς ένα λαό και κυβερνάς με βαρύτατους φόρους και τη φοβέρα της ποινής, μην περιμένεις να κυκλοφορήσει ο κόσμος τα χρήματά του. Θα τα κρύψει, και θα περιμένει να φύγεις!

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ: ΤΟ ΝΕΟ VIPER MAGNUM 97 ΤΩΝ 9,70 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10) ΣΤΙΣ... 35.000 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ Φ.Π.Α. ΚΑΙ ΦΟΡΟ!





Όσοι προλάβουν πρόλαβαν; Μάλλον έτσι φαίνεται, μιά και η όντως εξαιρετική τιμή προσφοράς του νέου Viper Magnum 97 F-Kotsampasis ισχύει μόνο μέχρι το τέλος της έκθεσης. Το νέο Viper Magnum 97 έχει μήκος 9,70 μ., πλάτος 3,05 μ., βάρος 1.200 κιλά και δέχεται κινητήρες έσω/έξω ή εξωλέμβιες έως 2x300 Hp (μπορεί όμως να ταξιδεύει γρήγορα με ΕΝΑ κινητήρα). Προσφέρεται με υπερ-πλήρη εξοπλισμό, όπως: Υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικό εργάτη, ηλεκτρική εγκατάσταση, roll bar, ηλεκτρικό WC στην κονσόλα, κουζίνα, ηλεκτρικό ψυγείο, δύο ντους, ρεζερβουάρ νερού 120 lt και βενζίνης 400 lt, σκάλα μπάνιου, δελφινιέρα, ταπετσαρίες κτλ., στην τιμή των 35.000 Ευρώ (τριάντα πέντε) ΜΑΖΙ με Φ.Π.Α. 23% και φόρο πολυτελείας. «Η ευκαιρία της χρονιάς;». Έτσι φαίνεται, αλλά μόνο μέχρι την Κυριακή!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΥΚΑΣ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

Αλλαγή έδρας της γνωστής εταιρείας ΚΟΥΚΑΣ. Το γνωστό κατάστημα που στεγαζόταν εδώ και 34 χρόνια στο Παλαιό Φάληρο μεταφέρετε στα τέλη Νοεμβρίου στην Ανάβυσσο – Λεωφ. Καραμανλή 23, σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, με περισσότερο χώρο και με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του.


Ασφαλώς, στη νέα έδρα της εταιρείας ΚΟΥΚΑΣ θα βρείτε τη μεγάλη ποικιλία σε φουσκωτά σκάφη (ZODIAC, BOMBARD, AVON, PLANATECH, EVERGLADES , QUICKSILVER, WALKERBAY, VALLIANT, NEPTUNE, HONWAVE  ) , εξωλέμβιες μηχανές(MERCURY, MARINER, SUZUKI, HONDA, EVINRUDE, YAMAHA, TOHATSU, PARSUN) και ναυτιλιακά είδη (EVAL, MarinePool, Seamarks) που τους έχει καθιερώσει στο χώρο των φουσκωτών σκαφών εδώ και τρείς δεκαετίες.


Καθώς επίσης, και το αξιόπιστο SERVICE ΚΟΥΚΑΣ του φουσκωτού σκάφους και εξωλέμβιας μηχανής σας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο site της εταιρείας ΚΟΥΚΑΣ www.koukas.gr , να στείλετε e-mail στο info@koukas.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 210-9424805.


Μία επίσκεψη στη νέα έδρα της εταιρείας ΚΟΥΚΑΣ στην Ανάβυσσο θα σας πείσει.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ 2010 VIPER RIBS: ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ, ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο fouskoto-mag.blogspot.com για τους Πολιτικούς και το Ναυτικό Σαλόνι.

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ!
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!


  Πέρυσι, ήταν η κα Κατσέλη που εγκαινίασε το Ναυτικό Σαλόνι, «φρέσκια» υπουργός, λέγοντας διάφορες ανούσιες μεγαλοστομίες. Φέτος, μετά από μία καταστροφική χρονιά για τον κλάδο των σκαφών αναψυχής, και αφού τα διάφορα παιδικά πειράματα της άπειρης και –το λιγότερο- «παράξενης» κυβέρνησης διέλυσαν και ανασύστησαν το Υπουργείο Ναυτιλίας  (κάνοντάς το «Θαλασσίων Υποθέσεων»), εμφανίστηκε ο... Πουαρώ (δηλαδή, ο Υπουργός Γ. Διαμαντίδης που δεν ξέρει ακόμα αν το Λ.Σ. ανήκει στη Ναυτιλία, στην Αστυνομία ή στην... Περαχώρα!), να απαγγείλει το δικό του ποίημα, το οποίο και δημοσιεύουμε:


Ο Υπουργός κος Γιάννης Διαμαντίδης επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι: Η ναυτιλία μας, η παγκόσμια αυτή υπερδύναμη στη θάλασσα, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια όλων μας, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Η κυβέρνηση στηρίζει τις υγιείς επενδυτικές δυνάμεις όχι απλά για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να γράψουμε ένα νέο βιβλίο επιτυχιών για τη χώρα μας. Τα σκάφη αναψυχής και τα παρελκόμενά τους απασχολούν σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερα από 45.000 άτομα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια κατασκευαστική και εμπορική δύναμη για την Ελλάδα. Αλλά και στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, οι πωλήσεις σκαφών αμιγώς, δηλαδή καθαρά ελληνικής κατασκευής, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις. Ελλάδα είναι και θάλασσα. Και θέλουμε τους Έλληνες πιο κοντά στη Θάλασσα, για ναυτοσύνη και διάδοση του Ελληνικού θαλασσινού πνεύματος και του ελληνικού σκάφους. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί θα εργαστούμε και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε.


Ο κ.Υπουργός αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων περιηγήθηκε στην έκθεση και δήλωσε τα εξής:
 Βρίσκομαι σε μία πανέμορφη έκθεση σήμερα, την οποία εγκαινίασα. Το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάφη είναι ελληνικά αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας στον τομέα αυτό. Είναι ένας κλάδος που θέλει στήριξη και θα πρέπει να το δούμε στη λογική ότι σχετίζεται με τη ναυτιλία μας και με το τουρισμό μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και να δηλώσω ότι θα προσπαθήσω και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των θεμάτων που αφορούν -πέραν του υπουργείου στο οποίο προΐσταμαι- τον εν λόγω τομέα, να συζητήσω για να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να δώσουμε μια ώθηση σε αυτή τη βιομηχανία που είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χωρά μας ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο.


  Μετά απ’ αυτά, είναι απορίας άξιον, το πως και το γιατί οι υπεύθυνοι του κλάδου συνεχίζουν το γλείψιμο προς την εξουσία! Δεν βαρέθηκαν; Δεν κουράστηκαν; Δεν κατάλαβαν ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν είναι ΝΕΚΡΟ, και χρειάζεται η προσπάθεια όλων να το ξεφορτωθούμε, για να μην πεθάνουμε κι εμέις μαζί του;


«Ουουουουουουουουουουουουουουουουουουου»!

WWW.SEAFIGHTER-RIB.GR





Seafighter one 998


Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο 16,17 και
23,24 Οκτωβρίου η εταιρεία μας θα πραγματοποιήσει για τους φίλους της δοκιμές στην θάλασσα με το Seafighter One 998.
Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα :
210-6628702 & 6944 655 076.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.ΦΟΤΖΙΑ Ε.Π.Ε.

Η εταιρία «Α. ΦΟΤΖΙΑ Ε.Π.Ε» , αποκλειστική αντιπρόσωπος σε Ελλάδα & Κύπρο του φημισμένου Ιταλικού ναυπηγείου φουσκωτών σκαφών SOLEMAR, σχεδιαστής  και κατασκευαστής των υπέρ – πολυτελών mega cabin φουσκωτών CUSTOM – F – LINE, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και με σεβασμό προς το αγοραστικό και πελατειακό της κοινό, είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, φέτος  δεν συμμετέχει  στο 32οΔιεθνές Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών, σαν μια ύστατη ένδειξη διαμαρτίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που αντί να σκύψει σαν αρωγός πάνω στα χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, ποινικοποιόντας την κατοχή  σκάφους αναψυχής , και  προπαντός των μικρομεσαίων ,  με τελικό σκοπό της τον πλήρη αφανισμό μας, εκμηδενίζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα ένα δυναμικό παραγωγικό μέχρι σήμερα  κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και ειδικά της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, τον θαλάσσιο τουρισμό.




“ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 50ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ GENOVA ”


Η πρωτοπόρος ελληνική εταιρία «Α. ΦΟΤΖΙΑ Ε.Π.Ε» που είναι η δημιουργός της ”CUSTOM F LINE”, σε πείσμα των καιρών, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή παρουσίαση των φουσκωτών σκαφών παραγωγής της στην μεγαλύτερη ναυτική γιορτή της Ευρώπης, στο 50ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της GENOVA της Ιταλίας που διεξήχθη στις 02 με 10 Οκτωβρίου του 2010. 
Στον θαλάσσιο χώρο επίδειξης των σκαφών της Διεθνούς εκθέσεως, οι λάτρεις των φουσκωτών σκαφών είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά και στο φυσικό του περιβάλλον το εντυπωσιακό mega cabin φουσκωτό 
CUSTOM LINE F-40 HT, ένα υπέρ-πολυτελές φουσκωτό σκάφος μήκους 40 ποδών (12 μέτρων) που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην κατηγορία του τόσο με την σχεδιαστική του τελειότητα όσο και με την μοναδική του ικανότητα να παντρεύει αρμονικά δύο διαφορετικούς κόσμους έχοντας σχεδιαστικά στοιχεία από την κατηγορία των σύγχρονων super yachts με την πολυτέλεια, τους χώρους και την άνεση να συνδυάζονται τέλεια με την αξιοπλοία & την ασφάλεια των RIBS . 
Επίσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παγκόσμια παρουσίαση των σχεδίων και της εσωτερικής διαρρύθμισης του νέου CUSTOM F LINE F-40 S, σε μακέτα, το οποίο και βρίσκετε στο τελικό στάδιο της κατασκευής του και θα βρίσκετε στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου του 2011.
Σας περιμένουμε, στις εγκαταστάσεις μας στο Μάτι Αττικής, Λεωφόρο Ποσειδώνος 39, για να μοιραστούμε μαζί σας αυτή τις μοναδικές εμπειρίες που αποκτήσαμε και να σας μυήσουμε στον νέο μοναδικό κόσμο της 
”CUSTOM F LINE”.
Για περισσότερες πληροφορίες Α. ΦΟΤΖΙΑ Ε.Π.Ε «ΒΙΟΜΕΤΑΚ», Λεωφόρο Ποσειδώνος 39 στο Μάτι Αττικής, τηλ & fax:22940-79289, 
E-Mail:  info@solemar.gr, http://www.solemar.gr





Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΥΣΚΩΤΟ Νο 79 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

www.fouskoto-mag.blogspot.com


Αγαπητοί φίλοι και Συνεργάτες,

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης εποχής, που δυστυχώς έχει μεταβάλλει πολλούς χτεσινούς σοβαρούς επαγγελματίες του κλάδου σε “φοβισμένους” ανθρώπους που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα επειδή δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, το περιοδικό “ΦΟΥΣΚΩΤΟ” θα κυκλοφορήσει ως διμηνιαίο για τον Οκτώβριο-Νοέμβριο (όπως συνέβη και με το τεύχος Νο 78, Αυγούστου-Σεπτεμβρίου). Τον Δεκέμβριο, το Νο 80 θα κυκλοφορήσει κανονικά, στις 20 του μηνός.
  Σημειώνουμε ότι το “ΦΟΥΣΚΩΤΟ” διαφημίζει και προβάλλει όλους τους πελάτες του στο Internet, στη σελίδα www.fouskoto-mag.blogspot.com, η οποία παρουσιάζει μεγάλη, και διαρκώς αυξανόμενη, επισκεψιμότητα.
  Όλες οι εταιρείες λοιπόν που επιθυμούν να κάνουν κάποιες ανακοινώσεις, προσφορές, κτλ. εν όψει του Ναυτικού Σαλονιού (16-24 Οκτ.), παρακαλούμε να στείλουν δελτία Τύπου και φωτογραφίες στο e-mail: papandre@otenet.gr για ΑΜΕΣΗ ανάρτηση!
  Το “ΦΟΥΣΚΩΤΟ” προβάλλει τους πελάτες του με κάθε τρόπο, και στο περίπτερο και στο Διαδίκτυο!
  Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το περίπτερό μας στο Ναυτικό Σαλόνι είναι το Νο 2Β 13 (στο τέλος της αίθουσας Νο 2, αριστερά), όπου και θα σας περιμένουμε για καφέ και συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας αυτήν την (ευχόμαστε “περαστική”) περίοδο.
 Με εκτίμηση,
 Δημήτρης Παπανδρέου
& Συνεργάτες

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ X-TRIM!





Αγαπητοί φίλοι,
Τη φετεινή χρονιά δεν θα συμμετάσχουμε στο Ναυτικό Σαλόνι. Το κόστος της συμμετοχής θα ήταν καλύτερο να αφαιρεθεί από τα σκάφη που θα πουληθούν φέτος.
Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε νέες τιμές στα προϊόντα μας, οι οποίες έχουν ως εξής:


ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2010-2011
X-TRIM


31 Americana 10 m.: 68.500 Ευρώ
31 Cruiser 10 m.: 79.000 Ευρώ
31 Open-Cabin 10 m.: 49.000 Ευρώ
28 Racer 9,10 m.: 39.000 Ευρώ
Fighter 6,65 m.: 20.000 Ευρώ


Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.


ARROW
4.30 μ.: 6.900 Ευρώ
4.80 μ.: 7.900 Ευρώ
5.20 μ.: 8.800 Ευρώ
5.80 μ.: 9.900 Ευρώ
6.80 μ.: 14.900 Ευρώ
8.50 μ.: 24.900 Ευρώ


Στις εγκαταστάσεις μας, μόλις 3 χλμ. από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην έξοδο της Αττικής οδού Νο 20, σας περιμένουν όλα τα μοντέλα μας να τα δείτε από κοντά.
Θα χαρούμε να σας δούμε κατά την διάρκεια του σαλονιού που θα είμαστε ανοιχτά 11 π.μ.-8 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ.-8 μ.μ. Επίσης θα μπορούσαμε να κανονίσουμε δοκιμές στη θάλασσα με όλα τα μοντέλα.
Όπως πάντα βέβαια, τα X-Trim συνοδεύονται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής για το σκάφος (πολυεστερικά μέρη), 10 χρόνια για τα μπαλόνια και 4 χρόνια για τα ηλεκτρικά.
Τέλος θα έχουμε πακέτα προσφορών σκαφών με κινητήρες, σε τιμές που θα είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ.


Για τους κατόχους οποιουδήποτε φουσκωτού ή πλαστικού σκάφους. Τέλος, υπάρχουν πακέτα συντήρησης χαμηλού κόστους.


X-TRIM, Έξοδος Αττικής Οδού αρ. 20, 8ο χλμ. Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου, Κορωπί, Τηλ.: 210 2403405, 6936 603997, 210 6403400 (24 ώρες), E-mail: info@xtrim.gr, www.xtrim.gr.

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Στη συνέχεια της επιστολής μας αριθ. 078/10/ΕΤ/28-4-2010, με την οποία σας είχαμε ενημερώσει για τις νέες ρυθμίσεις σχετικές και με την αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης με βάση την κυριότητα ή κατοχή σκάφους αναψυχής κ.λπ., σας ενημερώνουμε ότι από το Υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η ΠΟΛ 1135/4-10-2010 με τίτλο «Κοινοποίηση άρθρων του ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58Α΄)» με την οποία δίδονται οδηγίες προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την ορθή εφαρμογή του παραπάνω νόμου.
Στην ενότητα για τα σκάφη αναψυχής διευκρινίζεται και το θέμα της ακινησίας των σκαφών το οποίο μαζί με την παλαιότητα (βλ. παρακάτω) των σκαφών αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία του Συνδέσμου όταν κατά τις επανειλημμένες συναντήσεις μας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχαμε επίμονα ζητήσει τη θεσμοθέτησή τους.
Ειδικότερα η ακροτελεύτια παράγραφος έχει, κατά λέξη, ως εξής:
«Επίσης, αναγνωρίζεται πλέον η ακινησία για τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης. Για την απόδειξη του χρόνου ακινησίας πρέπει να συνυποβάλλεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος βεβαίωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το ακριβές χρονικό διάστημα (χρόνος έναρξης και λήξης ακινησίας ή συνέχιση της ακινησίας κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους), που θα προκύπτει από τις αντίστοιχες καταχωρήσεις σε σχετικό βιβλίο που θα τηρείται από αυτή».            Έτσι πλέον η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης, το τεκμήριο όπως είναι ευρύτερα γνωστό, θα υπολογίζεται με βάση τους μήνες χρήσης του σκάφους (δωδέκατα).


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΚΑΦΩΝ
Σκάφος μήκους πέντε (5) μέτρων έχει τεκμήριο για χρήση όλο το χρόνο 3.000 €, αν όμως το σκάφος χρησιμοποιηθεί 3 μήνες το τεκμήριο που θα ισχύει είναι 750 Ευρώ.
Σκάφος μήκους επτά (7) μέτρων έχει τεκμήριο για χρήση όλο το χρόνο 4.000 €, αν όμως το σκάφος χρησιμοποιηθεί 3 μήνες το τεκμήριο που θα ισχύει είναι 1.000 Ευρώ.
            Το γεγονός της ακινησίας είναι ανεξάρτητο από τη μείωση του τεκμηρίου λόγω παλαιότητας κατά 15% μετά την παρέλευση 5ετίας ή 30% μετά την παρέλευση 10ετίας από την για πρώτη φορά εγγραφή στο Νηολόγιο ή στο Βιβλίο Εγγραφής Μικρών Σκαφών – Β.Ε.Μ.Σ., ανάλογα με το ολικό μήκος του σκάφους).
Για το Δ.Σ./ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

RIBCO- OPEN WEEKENDS

 




Link: RIBCO.GR


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ RIBEYE KAI NAUTICA LED



Η εταιρεία μας Elco Hellas Marine A.E. ενημερώνει τους πελάτες της ότι λόγω μη συμμετοχής της στο επερχόμενο Ναυτικό Σαλόνι του Οκτωβρίου θα διαθέτει τα σκάφη της Ribeye U.K., Watermark U.K. & Nautica Led Italia σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε πακέτα με κινητήρες και τρέιλερ ή μόνο σκάφη.
Οι προσφορές θα ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Μπορείτε να επισκέπτεστε την έκθεση της εταιρείας μας για περαιτέρω συζητήσεις όπου θα μπορείτε να γνωρίσετε και από κοντά το νέο μας μοντέλο Sarissa 737.
 ELCO HELLAS MARINE S.A., Κουρτίδου 157, Πατήσια, Τηλ.: 210 2520410-411, Fax: 210 2520412, Ε-mail: elco@otenet.gr, info@elcohellas.gr, www.elcohellas.gr.

ΔΩΡΕΑΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ SERVICE ΣΚΑΦΟΥΣ & ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ BARRACUDA

Η Barracuda ενημερώνει τους φίλους της θάλασσας ότι δεν θα συμμετάσχει στο φετινό 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. Αντί αυτού θα διαθέσει το χρηματικό ποσό που θα κόστιζε η συμμετοχή της στην Έκθεση, υπό την μορφή εγγύησης στα σκάφη της. Όσοι αγοράσουν ένα Barracuda από 01/10/2010 έως 31/10/2010 θα έχουν το προνόμιο, πέραν της 6αετούς εγγύησης για τον αεροθάλαμο και της 12αετούς για τη γάστρα (χωρίς ψηλά γράμματα), του επιπλέον δωρεάν service σκάφους και κινητήρα για 3 χρόνια. (Περιλαμβάνεται και το κόστος των ανταλλακτικών).
  Barracuda - Α. Χατζησταματίου, Λεωφ. Ειρήνης 22, Ταύρος, Τηλ.: 210 3410986-7, Fax: 210 3456109, E-mail: boats@barracuda.gr, www.barracuda.gr.

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ TOHATSU TRUE NORTH Φ.ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

  H TRUE NORTH Φ.ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. στα πλαίσια των αναγκών της αγοράς των σκαφών και εξωλέμβιων κινητήρων συνεχίζει την λειτουργία της σε ένα νέο χώρο παρουσιάζοντας και εκεί τις καλύτερες αποκλειστικές συνεργασίες με ονόματα γνωστά από χρόνια στην αγορά της θάλασσας: Tohatsu, Scanner, Sacs, Achilles, Manomarine, True North Luxury RIBs, Bi MAX, Heaven, Sea Cube, Coelmo.
 Οι νέες εγκαταστάσεις  βρίσκονται στο 5ο χλμ Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου και θα καλύπτουν τις πωλήσεις, τα ανταλλακτικά και το service των εξωλέμβιων TOHATSU και όλων των άλλων αντιπροσωπειών. 
  Η εταιρία μας TRUE NORTH Φ. ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ AΕ μετά από 48 χρόνια στην Ελλάδα πιστεύει στη συνεχιζόμενη αυτή προσπάθεια με κριτήριο ότι και η οικογένεια των συνεργατών της TOHATSU και όλων των άλλων εταιρειών βλέπει με εμπιστοσύνη τις αλλαγές προς το καλύτερο της κάθε συνεργασίας.
  Για περισσότερες πληροφορίες, True North - Φ. Γκολφινόπουλος Α.Ε., Τηλ.: 210 2015010, 210 2012469, Fax: 210 2027933.

GRAND S 550 RUNNER: ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 2010 ΜΕ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ ROLL BAR




Η εταιρεία Leadmar θα παρουσιάσει στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών (Αίθουσα 3, Διάδρομος Β5), το νέο αναβαθμισμένο φουσκωτό από τον Καναδικό οίκο Grand S 550 R. 
  Στο περίπτερό της η Leadmar θα παρουσιάσει και τις νέες δορυφορικές κεραίες VDO.
  Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Ελλάδος: LEADMAR LTD, Αγίου Δημητρίου 173-42 Αγ. Δημήτριος, Τηλ. 210 9700200, Fax: 210 9707541, E-mail: info@leadmar.gr, www.leadmar.gr.

1η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ FOST ΚΑΙ TEST RIDE- 24/10/2010

32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ 2010 16-24/10

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης εγκαινιάζει το 32ο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών


Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι προετοιμασίες για το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό του, από τις 16 έως και 24 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo, το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης και επικοινωνίας για μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.


Τα εγκαίνια του 32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κος Γιάννης Διαμαντίδης το Σάββατο 16 Oκτωβρίου και ώρα 18.30.


Με βασικό moto «Προσιτές αποδράσεις για όλους», η δική μας μεγάλη ναυτική έκθεση θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά  στο Metropolitan Expo στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσιάζοντας στους φίλους της θάλασσας  μια ποικιλία  σκαφών, εξοπλισμού και υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και φυσικά τις οικονομικές δυνατότητες των υποψήφιων αγοραστών και επισκεπτών.


Για εννέα ημέρες από τις 16 έως και τις 24 Οκτωβρίου το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, υπόσχεται να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, φιλοξενώντας μια πολύ μεγάλη αλλά κυρίως προσιτή στο ευρύ κοινό γκάμα προϊόντων όπως: Ιστιοπλοϊκά σκάφη και cruisers, ενοικιάσεις σκαφών, φουσκωτά, ταχύπλοα, βάρκες, μηχανές σκαφών, αξεσουάρ, εξοπλισμό, ηλεκτρονικά συστήματα, προϊόντα συντήρησης αλλά και είδη κατάδυσης, ψαρέματος και θαλάσσιων σπορ.


Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA).


Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό (με εισιτήριο)


Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site της έκθεσης:


www.athensboatshow.gr


Διάρκεια έκθεσης:16-24 Οκτωβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:


Καθημερινές: 16:00 - 21:30
Σαββατοκύριακο: 10:00 - 21:30

H SEA LANDER ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η SEA LANDER boats trailers με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνει τους πελάτες της και γενικότερα τους φίλους της θάλασσας, ότι λειτουργεί πλέον σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

  Στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος σε συνεργασία με επώνυμη εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλου, αποφασίσαμε εκ νέου την εφαρμογή του προγράμματος απόσυρσης των παλαιών τρέϊλερ.
  Στη νέα κτιριακή εγκατάσταση που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο και επί των οδών Κωστή Παλαμά, 25ης Μαρτίου και Ελευθερίας (16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, παραπλεύρως πρατηρίου βενζίνης BP), μπορούν οι κάτοχοι των παλαιών τρέϊλερ να προσέρχονται προκειμένου να γίνεται η εκτίμηση και να συμφωνείται η απόσυρση, καθώς και η παραλαβή του νέου τρέϊλερ Sea Lander το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με ανταλλακτικό τροχό, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Βιομηχανίας και την γνωστή πλέον ποιότητα Sea Lander.
  Ευχαριστούμε θερμά το περιοδικό για την φιλόξενία παραμένοντας φανατικοί αναγνώστες του.


  Περισσότερες πληροφορίες: Sea Lander, 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Ασπρόπυργος, Τηλ./Fax: 210 5579629, E-mail: info@sealander.gr, www.sealander.gr.





ΑΠΟΝΟΜΕΣ VIPER RIBs 2010 στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών



Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα στο 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η απονομή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Φουσκωτών VIPER RIBs 2010. Η εκδήλωση θα γίνει στο περίπτερο της εταιρίας του μεγάλου χορηγού Viper στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο 2ο Κτίριο, Διάδρομο Β΄, Αριθμός περιπτέρου 9. Μην λείψει κανείς!

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΦΟΥΣΚΟΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ VIPER RIBS 2010

Αγαπητοί φίλοι,
σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεχή στήριξη και την προβολή του Πρωταθλήματος.
'Εχουμε προσθέσει ένα link στην σελίδα μας προς την δική σας . http://rota-ribclub.com/cms/links.html

Η Χρονιά θα κλείσει και φέτος στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, όπου στις 23 του Οκτώβρη, Σάββατο, στις 19:00,
σε μια γιορτή για το sport, θα γίνουν οι απονομές του Πρωταθλήματος στο περίπτερο του Μεγάλου Χορηγού, Viper Ribs
που βρίσκεται στο κτίριο 2 στον διάδρομο Β στον αριθμό 9. 
Σας περιμένουμε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι.

Για τον Ρ.Ο.ΤΑ.
Θεουλακης Σ.




ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ











ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ









ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ