Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ 2014 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας για την δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο μιας ιστορικής έκθεσης και συνάμα ενός παραδοσιακού παραγωγικού κλάδου, αυτού της θαλάσσιας αναψυχής, ολοκληρώθηκε το Ναυτικό Σαλόνι 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, από τις 15 έως και τις 19 Οκτωβρίου.
  Το Ναυτικό Σαλόνι μετά από απουσία 3 ετών, επανήλθε φέτος και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το σκάφος και η θάλασσα παραμένουν ένας ακαταμάχητος συνδυασμός στις προτιμήσεις του Έλληνα. Κατά την διάρκεια των 5 ημερών που διήρκησε η έκθεση η προσέλευση των επισκεπτών ήταν ..................... 

μεγάλη και κορυφώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μεγάλο όμως – προς ευχάριστη έκπληξη όλων – ήταν και το εμπορικό ενδιαφέρον, από πλευράς των επισκεπτών, οι οποίοι ήλθαν στην έκθεση προετοιμασμένοι να δουν τα νέα μοντέλα και τις τάσεις που επικρατούν με σκοπό αρκετοί από αυτούς να αγοράσουν. Οι εκθέτες από τη μεριά τους υποδέχτηκαν το κοινό παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα σε πλαστικά και φουσκωτά σκάφη, μηχανές σκαφών, αξεσουάρ και εξοπλισμό σκαφών και δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πραγματικό εμπορικό ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κόσμου.
  Για να συμβεί όμως αυτή η επιτυχία τόσο ο σύνδεσμος ΣΕΚΑΠΛΑΣ – ΠΕΕΥ, η διοργανώτρια εταιρεία EXPO ONE όσο και οι ίδιοι εκθέτες που έδειξαν εμπιστοσύνη και συμμετείχαν στην έκθεση, τόλμησαν και ανέδειξαν τη δυναμική του κλάδου, δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους λάτρεις του είδους οι οποίοι και στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό.
  Με την παρουσία του τίμησε την έκθεση και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τελώντας τα εγκαίνια την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Ο Υπουργός αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα θετικά που έχει πετύχει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο όπως: η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας και της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας του σκάφους, η απελευθέρωση των μισθώσεων των σκαφών, η μικτή χρήση ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο επαγγελματικό σκάφος ώστε να μπορεί ο καθένας να νοικιάζει το σκάφος του, η κατάργηση διάφορων γραφειοκρατικών διαδικασιών και διατυπώσεων στα λιμεναρχεία και η εξαίρεση των σκαφών μέχρι τα 7 μέτρα από το τέλος πλόων και περιηγήσεων και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας του 10% σε όλα τα σκάφη, επιπλέον του ΦΠΑ.
  Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ κ. Γεώργιος Κρανίτης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως τα πρώτα δείγματα αντιστροφής της πτωτικής πορείας του αριθμού πωλήσεων σκαφών έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Τόνισε επίσης ότι η έκθεση αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στην αντιμετώπιση από την πολιτεία, του μικρού σκάφους αναψυχής και του κλάδου γενικότερα, ο οποίος αποτελεί την βάση γύρω από την οποία δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός δεκάδων άλλων επαγγελμάτων και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας
  Η ελληνική ναυτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χάρισε χαμόγελα σε εκθέτες και επισκέπτες, και συνέχισε να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας και της ελληνικής κουλτούρας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου